Blog

Egyszerű kialakítás, prémium minőség: a WPC kerítések egyre népszerűbbek

Az aktuális divat mindig változik a kertkapuk piacán is – ahogyan a kovácsoltvas örök népszerűségnek örvend, úgy kezdett el az utóbbi időben egyre népszerűbbé válni a WPC (Wood Plastic Composit – fa-műanyag összetételű) kerítéselemek használata. Aki séta közben néha irigykedett már egy-egy nagyon szép, fának tűnő, tömörnek és masszívnak, mégis rendkívül elegánsnak látszó kerítésre, az valószínűleg WPC-t látott!

 

A WPC előnyei:

 

  • Elsősorban rendkívül tartós! Ahogyan azt a neve is sejteti, fa és műanyag kombinálásával készül a kerítéselem, és nagyon hosszú ideig nyújt megoldást – élettartama (megfelelő használat mellett) elérheti a több, mint 20 évet is.
  • Nem igényel felületkezelést (festés, pácolás), tisztítását pedig rendkívül egyszerűen, akár magasnyomású tisztítóval, egyszerű slaggal is meg lehet oldani.
  • A nedvességet nem szívja magába, ezért a téli fagy, esős idő sem tud ártani neki, illetve a napfénnyel szemben is kimondottan ellenálló a belekevert UV-álló festékanyagnak köszönhetően.
  • Könnyen alakítható, egyénre szabható, és kialakítása miatt tökéletes megoldást nyújt, ha a megrendelő szeretne “elbújni” a világ elől: a jól elhelyezett WPC kerítések abszolút betekintésgátlóak.
  • Amennyiben valaki nem annyira szereti a vasat, és egy kicsit mediterránosabb, meleg hatású kerítésre vágyik, annak a WPC a tökéletes megoldás. Az elemek stílusa, színe, felülete számtalan lehetőséget ad arra, hogy minél egyedibb kaput alakíthassunk ki.
  • Az egyik legfontosabb szempont lehet talán, hogy rendkívül környezetkímélő, “zöld” megoldást nyújt! A felhasznált fához az alapanyagot ipari felhasználásra telepített fák adják, a műanyagot pedig újrahasznosított plasztik-termékekből állítják elő. Emellett az elhasznált WPC anyagok önmagukban is újrahasznosíthatóak, így életük végén újabb WPC elemek gyártásában működnek közre! 🙂

WPC kerítések Pest és Fejér megyében

Fontos tudni még, hogy a WPC elemek színe a felhelyezést követő néhány hétben még minimálisan változik, kicsit világosodik, majd állandósul – ezt érdemes szem előtt tartani a szín választásakor. Teljesen kopásmentes, ugyanis az anyagba kevert festék – amellett, hogy UV fényvédővel rendelkezik – teljes vastagságban bekerül kerítéselembe, így az időközben bekövetkező esetleges kopás láthatatlan marad.

A WPC kerítések tartószerkezetei nálunk szintén rozsadementes acélból készülnek, így a komplett kerítés is abszolút gondozásmentessé válik. A kerítések természetesen motorizálhatóak így egyszerűen, egy gombnyomással nyithatóvá válnak.

WPC kerítések a MagicDoor-nál Pest és Fejér megyében

Leave a comment

Ajánlatot kérek ^
close slider

Kérjen árajánlatot!


Ingyenes helyszíni felmérés és árajánlat 24 órán belül.
Ha szívesen látná a részleteket, kérje cégünk ingyenes felmérését. Munkatársunk felkeresi Önt és mindent megbeszélhetnek.
Kérjük töltse ki az ajánlatkérő Űrlapunkat és felvesszük Önnel a kapcsolatot.