Blog

Új garázskaput, kerítést vásárolhat állami támogatással!

Az idei évben indult lakásfelújítási program keretében több munkálat is állami támogatással vehető igénybe, s külső nyílászáró cseréjeként új garázskapu vásáréása, telepítése is elszámolható! Nagyszerű alkalom akár a régóta tervezett otthonfelújítás elvégzésére, de a konstrukciókat áttekintve akár most, újonnan eldöntve sem jár rosszul az, aki lecserél néhány régi darabot az otthonán.

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, ha esetleg gondolkodik egy kisebb-nagyobb beruházáson a felújítással kapcsolatban, és az esetleg érinti cégünk tevékenységi körét is.
A támogatás igénybe vehető szinte bármilyen munkálatra, ezek közül szeretnénk kiemelni azokat, melyek cégünk tevékenységi körébe is beletartoznak:

  • kerítés építése
  • erkély korlát építése esetén tudunk segíteni
  • a külső nyílászáró cseréje: a garázskapu telepítése ebbe a kategóriába tartozik, így felhasználható rá a támogatás

Mekkora költség, milyen arányban számolható el a felújítás kapcsán?
A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint lehet. Fontos, hogy a támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.

A leadott számlának az alábbi kritériumokat kell teljesítenie:

  • az igénylő saját nevére kell szólnia
  • az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, illetve szolgáltatásnyújtásról kiállított, és a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében egy vagy több, a vállalkozási szerződés vagy szerződések szerinti vállalkozó által kiállított olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú melléklet 1. pontja szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette
  • a a számlát kiállító vállalkozó nem lehet az igénylőnek közeli hozzátartozója vagy élettársa, vagy
  • gazdálkodó szervezet esetében az igénylő vagy az igénylő közeli hozzátartozója vagy élettársa annak nem tagja, munkavállalója vagy vezető tisztségviselője

Hogyan igényelhető?

A támogatás 2021. január elsején vagy azt követően megkötött vállalkozási szerződés alapján megkezdett, a lakáson végzett felújítás befejezését és a számlák kifizetését követően igényelhető, azaz utólagosan, költségvisszatérítéssel vehető igénybe!  Az igénylésre számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig van lehetőség.  Több számla esetén az igénylési határidő számításánál a legutolsó kifizetési időpontot kell alapul venni.
Otthonfelújítási kölcsön igénybevétele esetén a támogatás iránti kérelem 2021. március 1-jétől nyújtható be.

Cégünk örömmel segít a beépítési, felújítási munkálatokban a tevékenységi körén belül, azaz új garázskapu telepítése, kerítés, erkély-korlát kialakítása esetén bátran érdeklődjön kollégáinknál!

A támogatással kapcsolatban még több információt talál ezen a linken!

Leave a comment

Ajánlatot kérek ^
close slider

Kérjen árajánlatot!


Ingyenes helyszíni felmérés és árajánlat 24 órán belül.
Ha szívesen látná a részleteket, kérje cégünk ingyenes felmérését. Munkatársunk felkeresi Önt és mindent megbeszélhetnek.
Kérjük töltse ki az ajánlatkérő Űrlapunkat és felvesszük Önnel a kapcsolatot.