Blog

Klasszikus és különleges: variációk a motorizált kertkapukra

A világ egyik legmegnyugtatóbb érzése, amikor délután, este végre hazaérünk és végre megpillantjuk az otthonunkat – akinek fontos a hely, ahol él, az odafigyel rá és igyekszik a legszebbé, legkényelmesebbé tenni. Például egy automatikusan nyíló kerti kapuval!

A jól működő, esztétikus garázskapu mellett egy megfelelően kiválasztott kerti kapu is kiemelten fontos, főleg, ha előbbi motorizált. Ebben az esetben nehezen elképzelhető, hogy valaki lemondana a gombnyomásra nyíló, automata kapu kényelméről a kertben – hiszen kinek van kedve kiszállni az autóból, hogy kézzel kinyissa, ha a garázsba ezzel szemben szinte csak begurul? Persze vannak helyzetek, melyek speciális megoldásokért kiáltanak, például mert a hely adottságaiból kifolyólag (pl.: a bejáró befelé lejt) a klasszikus, befelé nyíló szárnyas kapu nem szerelhető be. Erre is mutatunk megoldást a bejegyzésben! 😊

Távvezérelt, motorizált kerti kapuk
A kerti kapuk típusairól már írtunk korábban, és a Hörrmann szinte az összes típushoz remek motorizált lehetőségeket kínál – amennyiben elégedettek vagyunk a garázskapu működésével, ajánlatos ugyanazt a márkát választani a kertkapuhoz is, mert ebben az esetben egy távirányítót használhatunk mindkét bejárat nyitásához.

A Hörmann távvezérelt meghajtásai nem csak kényelmesek, hanem rendkívül biztonságosak is: lassított indulásuknak és leállásuknak köszönhetően egyenletesen mozognak, valamint automatikus érzékelőkkel azonnal megállnak, ha akadályt észlelnek, így védve a személyeket és a tárgyakat is. Emellett olyan kényelmi funkciók is beépíthetőek, mint az időzítés, vagy csak egy szakasz kinyitása gyalogos átjárás céljából.

Különleges megoldások
Munkánk során többször is kapunk olyan megbízásokat, melyek megoldásához a megszokott technikák nem megfelelőek, így különleges módszerekhez kell folyamodnunk. Ennek kiváló példája, amikor a kapubejáró nem egyenletes, nem síkban helyezkedik el, így egy „sima” szárnyas kapu nem építhető be, vagy az oldalra nyíló toló-, gördülő kapunak sincs hely egyéb akadályok (pl.: bokrok, kevés hely) miatt. Erre nyújt tökéletes megoldást a képen látható harmonika kapu, mely egy speciális csukló rendszerrel nyitáskor félbe hajtja a szárnyakat – ebből adódóan a felfelé emelkedő bejárónál megoldást biztosít, nem akad el a szintkülönbség miatt.

Motorizált kerti kapu megoldás: harmonika kapu a MagicDoorn-nál

A MagicDoor-nál nagyon szeretjük az ilyen fajta kihívásokat, és örömmel segítünk a megoldásukban is! 😊

 

Leave a comment

Ajánlatot kérek ^
close slider

Kérjen árajánlatot!


Ingyenes helyszíni felmérés és árajánlat 24 órán belül.
Ha szívesen látná a részleteket, kérje cégünk ingyenes felmérését. Munkatársunk felkeresi Önt és mindent megbeszélhetnek.
Kérjük töltse ki az ajánlatkérő Űrlapunkat és felvesszük Önnel a kapcsolatot.